Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ Κ.Τ.Ε.Λ.. ΤΑ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΞΥΠΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ. ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 07.00, 09.00 (ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΥΡΙΝΑ ΚΑΙ 11.00, 13.00 ΚΑΙ 14.00 ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΥΡΙΝΑ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ι.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ Κ.Τ.Ε.Λ. Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ.


Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΙΑ ΤΑΞΙ. ΑΥΤΑ ΛΥΝΟΥΝ ΜΕΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 14.00 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ "ΤΑΡΙΦΕΣ" ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καταρχάς τα εύσημα στους γοείς για την ευρηματικότητά σου!Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι στο νησί οι συγκοινωνίες κάθε άλλο παρά τακτικές είναι!Αυτό είναι ανεπίτρεπο γτ δεν εξυπηρετείται ούτε ο ντόπιος αλλά ούτε και ο τουρίστας, ιδίως σε περιόδους αιχμής.Οι αρχές δημόσιες και μη πρεπει να χρηματοδοτήσουν πρόγραμμα για πιο τακτικές συγκοινωνίες-σε κανένα άλλο νησί δεν συμβαίνει αυτό-αν πραγματικά θέλουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό αλλά και τη διευκόλυνση μικρών και μεγάλων