Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ











"Στο λιμάνι των Οινουσσών παραμένει το «Θεόφιλος»

Έχει δημιουργηθεί ρήγμα 20 μέτρων και έχουν πλημμυρίσει δύο στεγανά

Αγκυροβολημένο, 700 μόλις μέτρα από το λιμάνι των Οινουσσών, παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο της ΝΕΛ «Θεόφιλος», το οποίο χθες το βράδυ με 478 επιβάτες προσέκρουσε σε χαρτογραφημένη «ξέρα» - ύφαλο-, ενώ έπλεε για την ακριτική Χίο. Από τη σφοδρή πρόσκρουση δεν τραυματίσθηκε κανείς από τους επιβάτες και το 90μελές πλήρωμα, αλλά δημιουργήθηκε ρήγμα μήκους πάνω από 20 μέτρα στην πίσω αριστερή πλευρά της πρύμνης του, με αποτέλεσμα ένα από τα δύο στεγανά διαμερίσματά του να πλημμυρίσει νερά, και το «Θεόφιλος» να πάρει κλίση.

Και ενώ οι επιβάτες του αποβιβάσθηκαν με τις σωστικές βάρκες σώοι και ασφαλείς στη στεριά το πλοίο έπαιρνε κλίση 3 μοιρών, η οποία αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί, αφού οι αντλίες του πλοίου ενισχύθηκαν με τρεις του Πυροσβεστικού Σώματος Χίου.

Στο μεταξύ, από το ρήγμα που είναι πάνω από τις δεξαμενές καυσίμων, διέρρευσαν στη θάλασσα «στενότερα» τα οποία κάλυψαν με ιριδίζουσα μορφή περιοχή 1,5 μίλι ανοικτά του ακριτικού νησιού, ενώ λίγα πετρελαιοειδή κατάλοιπα έχουν εγκλωβισθεί με τα ειδικά φράγματα του λιμεναρχείου.

Στην περιοχή σπεύδει απορρυπαντικό σκάφος ιδιωτικής εταιρίας, καθώς και τεχνικό συνεργείο, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι επισκευάσιμο το δημιουργηθέν ρήγμα.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον ΥΕΝΑΝΠ Γιώργο Βουλγαράκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η δημιουργηθείσα κατάσταση του πλοίου «Θεόφιλος», το οποίο σημειωτέον έχει ναυπηγηθεί το 1975.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ"



















Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ-ΧΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ, ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν.Ε.Λ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ Η ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΣΕ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ... Η ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΑΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ, ΖΩΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΑΤΥΧΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΖΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.