Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ, "ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΕΣΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΟΒΔΟΜΑΔΑ.

ΕΤΣΙ, ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΘΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 4Χ4 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕΙ, ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ, ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΟΣ.


ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΗ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ, ΤΩΝ ΨΑΛΜΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΑΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ "ΤΟ ΚΕΡΟΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΗΤΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΚΑΘΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΗΚΕ (ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΟΥΣ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΣΟΦΙΑΝΟΥ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΧΟΡΕΨΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ Ή ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: