Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28/4/2009:

"Ξεσηκώνεται η Λήμνος για να «δει» πλοία!

Μεγάλη κινητοποίηση διοργανώνουν αύριο στη Λήμνο οι φορείς του νησιού διεκδικώντας επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος.

Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κι όλη η αγορά της Λήμνου θα κλείσουν ενώ οι κάτοικοι θα διαδηλώσουν αρχικά στην πλατεία του ΟΤΕ κι έπειτα στο λιμάνι της Μύρινας. Αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη δημοσίων κτιρίων και παράδοση των όπλων και σάκων ιματισμού απ' όσους ανήκουν στην εθνοφρουρά. Δύο μήνες μετά το «κόψιμο» της γραμμής από Λαύριο για Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο, λόγω της επίσχεσης εργασίας των ναυτικών στο πλοίο «Παναγία Σουμελά», το νησί εξακολουθεί να μην εξυπηρετείται από τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, που πραγματοποιούσε το συγκεκριμένο πλοίο. Εμποροι και επαγγελματίες της Λήμνου μάλιστα διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μύρινας, ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος όμως ανέβαλε το ταξίδι του στο νησί. Η συντονιστική επιτροπή εμπόρων και επαγγελματιών προαναγγέλλει ότι αν δεν εισακουστούν, οι πολίτες της Λήμνου θα προβούν σε ενέργειες, ακραίες και μη, που θα κάνουν τους ιθύνοντες να ασχοληθούν επιτέλους με το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, με εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων ακόμη και με αποχή από τις ευρωεκλογές. «Τέλος, με τις ψεύτικες υποσχέσεις και με τις ύποπτες αναθέσεις άγονων γραμμών από υπουργούς σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν μοναδικό σκοπό να πλουτίσουν περισσότερο, σκοτώνοντας οικονομικά μια κοινωνία. Είμαστε ακρίτες που με καμάρι και περηφάνια ζούμε και προστατεύουμε τα ελληνικά σύνορα! Το μόνο που ζητάμε είναι δίκαιη μεταχείριση και άμεση λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος που μας ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια», τονίζουν και ζητούν:

- Επανέναρξη των τριών δρομολογίων της γραμμής κορμού Λαύριο - Αϊ-Στράτης - Λήμνος - Καβάλα του πλοίου «Παναγία Σουμελά» (ιδιοκτησίας Μανούση), που διακόπηκαν 3 Μαρτίου και αντικατάσταση του ανωτέρω πλοίου.

- Αμέση ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων.

- Συζήτηση του υπουργείο με τους τοπικούς φορείς και να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: