Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ in.gr:

"Διαμαρτύρονται οι Λήμνιοι για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του νησιού

Eurokinissi
Απο παλαιότερη διαμαρτυρία των κατοίκων της Λήμνου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού
Λήμνος
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σε συμβολική παράδοση των εφοδίων της Εθνοφρουράς και κατάληψη της εφορίας, του ΙΚΑ, τραπεζών και σχολείων προχώρησαν την Τετάρτη οι κάτοικοι της Λήμνου, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη σταθερών δρομολογίων προς το νησί που έχει οδηγήσει σε απομόνωσή τους. Μέτρα για την επίλυση του προβλήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι κάτοικοι της Λήμνου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης της Λήμνου και παρέδωσαν τους σάκους ιματισμού που τους παρέχει η Εθνοφρουρά, προειδοποιώντας ότι αν δεν βρεθεί λύση, θα πραγματοποιήσουν νέες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να απόσχουν από τις ευρωεκλογές.

Οι κάτοικοι ζητούν την επανέναρξη των δρομολογίων της γραμμής κορμού Λαύριο - Αϊ Στράτης - Λήμνος - Καβάλα, που εκτελούσε το πλοίο «Παναγία Σουμελά». Τα δρομολόγια έχουν διακοπεί από τις 3 Μαρτίου.

Κάλεσαν επίσης το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να ανακοινώσει τα καλοκαιρινά δρομολόγια, καθώς και να προχωρήσει στη δημιουργία συνδέσεων με τη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα.

Κινητοποιήσεις όμως ετοιμάζουν και οι κάτοικοι της Κάσου, της Καρπάθου, της Χάλκης, της Μήλου και της Σαντορίνης, που ζητούν τη δρομολόγηση νέων πλοίων.

Όσον αφορά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα ληφθούν τα εξής μέτρα:

Το πλοίο Ταξιάρχης, της εταιρείας NEL, θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, συνδέοντας το Λαύριο, με Αϊ Στράτη - Λήμνο - Καβάλα. Παράλληλα, το πλοίο Λισσός, μέσω της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή δρομολόγιο προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη.

Για τις συνδέσεις από την 1η Ιουνίου 2009 κατατέθηκαν δρομολόγια και έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο, από την εταιρεία NEL για τις συνδέσεις της Λήμνου από την Β. Ελλάδα, Δευτέρα και Τετάρτη με το πλοίο Θεόφιλος από τη Θεσσαλονίκη, Τρίτη και Πέμπτη με το πλοίο Ταξιάρχης από την Καβάλα, , την Παρασκευή με το Θεόφιλος από την Καβάλα, το Σάββατο με το πλοίο Λισσός από τη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή με το Ταξιάρχης από την Καβάλα.

Για τις συνδέσεις της Λήμνου με την Αττική, τα πλοία Ταξιάρχης από το Λαύριο και Λισσός από Πειραιά θα πραγματοποιούν δρομολόγια, ενώ θα υπάρξουν συνδέσεις με τη Μυτιλήνη

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθούν και τα χαρτιά της εταιρείας NEL, για την ενεργοποίηση του ταχυπλόου πλοίου Παναγία Θαλασσινή. Το υπουργείο έχει κάνει δεκτό το αίτημα για εξυπηρέτηση της Λήμνου με ταχύπλοο μέσω του δρομολογίου Λαύριο - Μεστά Χίου - Ψαρά - Αϊ Στράτης - Λήμνος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: